HTML

vikunya

egy párosujjú patás szerint a világ

Friss topikok

Linkblog

Illésahibás!

2010.10.07. 02:48 VIKUNYA

Zoli, nincs más dolgod, mint lemondani. Ez nem is kérdéses. Mert ki lehet nevezni hobbiermészetvédő extitkárnőt zsíros állásba. Lehet jutalmazni a szolgálatait, még ha általános iskolai tanárnéniként inkopmetens is ezen a téren. Láttuk, meg lehet tenni.

De ha helyzet van, akkor nem az a dolgod, hogy össze-vissza nyilatkozz, hogy hárítsd a felelősséget. Egyszerű ez, be kell vállalni!

Az Index megírta: az államtitkár nevezte ki júniusban a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet élére volt titlárát, Zay Andreát, aki eredetileg általános iskolai tanár végzettségű, és korábban a Búbos Banka Kör aktivistájaként került kapcsolatba a környezetvédelemmel.

Illés Zoltánnak le kell mondania, mert két héttel a gátfal átszakadása előtt ennek a hatóságnak az emberei ellenőrizték a vörösiszap-tározót. Mindent rendben találtak. Aztán semmi sem lett rendben. Pedig nyílt titok volt a helyiek körében, hogy szivárog a gát.

Annak az Illés Zoltánnak kell lemondania, aki boldog-boldogtalant menesztett a tavaszi áradások után. Aki szinte mindenkit leváltott a természetvédelem éléről, akit leválthatott. Annak az Illés Zoltánnak, akinek a pártja nyolc évig hangoztatta joggal, hogy felelősség nélküli országban élünk.

Emlékszünk az augusztus huszadikai katasztrófára. A portáson kívül nem volt felelőse. Emlékszünk a rendőri brutalitásokra. Még egy portás sem volt felelős. Emlékszünk a négyes metró buktájára. A dübörgő gazdaságra. Felelős? Á dehogy!

És emlékszünk a vörösiszap katasztrófára. Van felelős beosztású felelőse: Illés Zoltán.

A Fidesz évekig azzal érvelt, hogy a felelős beosztású vezetőknek, élükön Gyurcsány Ferenccel, le kell mondaniuk. Igazuk volt. Azért volt igazuk, mert egy felelősök nélküli országban minden megtörténhet. Egy ilyen országban falvakat moshat el olyan tározó vörös iszapja, melyet két hete még biztonságosnak találtak egy általános iskolai tanár által vezetett hatóság emberei.

Nem elégedhetünk meg a portás menesztésével. De a középvezetőkével sem. A felelős beosztás azért felelős beosztás, mert felelősséggel jár. Tessék vállalni azt a legfelsőbb szinten is! Mert ha a legfelsőbb szinten is érzik, hogy satuban van a tökük, akkor szászor is meggolndolják, hogy kit hova neveznek ki, hogy kifizetőhelynek tartanak-e egy-egy állami beosztást. És ha a főnök parázik, akkor talán a beosztott is jobban megnézi azt a kurva gátat!

Nem díszpintynek vagy ott, Zoli, nem azért kapsz fizetést. Tudod a dolgod. Tőled sem várunk mást, mint amit te vártál az árvíz felelőseitől. Feláll, bársonyszék csendben kicsusszan a fenék alól. Lehajtott fővel lelép.

UPDATE:

Dr. Zay Andreának három diplomája van, környezetvédelmi szakjogász, a végzettsége tehát megvan a feladatkör betöltéséhez. Ez a forráscikkekben nem volt benne, jüval az írás megszületése után került nyilvánosságra. Azt viszont továbbra is kifogásolom, hogy Illés egykori titkárnőjét juttatja pozícióba, s vitatom, hogy a szakhatóságnak nem kell ellenőriznie a gátakat. Nem kell, szabály szerint, de hát szabály szerint a MAL-nak sem kell, legalább is ők erre hivatkoznak. Na nemár!

 

 

43 komment · 6 trackback

Címkék: környezetvédelem urbanisztika gátszakadás illés zoltán vörösiszap felelősség nélküli ország mondon le

A bejegyzés trackback címe:

https://vikunya.blog.hu/api/trackback/id/tr612351099

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Putyinizáció 2010.10.12. 10:30:39

Hogyan járul hozzá a vörösiszap-katasztrófa Magyarország putyinizálódásához? Kezdjük azzal, hogy az adott helyzetben üdvözlendő minden határozott állami lépés és a MAL Zrt. vezetőségére a történtek után az ember egy macskát nem bízna, nem egy közveszél...

Trackback: Mudman Zolka 2010.10.12. 09:35:57

A Szentséges Garnitúra belelendült az ügyintézésbe, merthisz a pöcsmörgés a tett halála. Sőtmitöbb! Polgárököl, vasököl, oda sújt, ahova köll! "Egy felelős rendel!" - a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) meg szállította is, a részidő majdnem olyan e...

Trackback: A vörös végül győzött a krómiszap fölött? 2010.10.11. 08:51:33

Kísértetváros élő problémákkal Simontornya, egy hely, ami külföldi természetvédők szerint Európa legszennyezettebb területei között eddig magáénak dobogós helyet mondhatott. Tiszta horror, nyilván ezen nincs mit magyarázni.Az ember azt h...

Trackback: Vörösiszap - az új Hungarikum 2010.10.10. 19:48:36

Olvastam, hogy Illés Zoltán az MTI-nek azt nyilatkozta, ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt, mert ugyan vörösiszap ömlésre már volt példa, de nem lakott területre. Elképesztő felvételek, megrendítő hírek, értő és kevésbé értő hozzászóláso...

Trackback: Búbos Banka Kör és a sherwoodi Rúzsa Sándor 2010.10.07. 10:17:12

Teljes értetlenségben leledztem eddig, hogy Illés Ranger Zoltán miért nem nyilatkoztatja ki a mindet megmagyarázó igazságot a kolontári vörösiszap ügyében. Csak egy vérszegény "Mindenki térdre, imához!" felszólításig jutott, majd néma csend.E...

Trackback: Vörösiszap: húsz éve benne vagyunk 2010.10.07. 08:16:47

Gondolkozzunk el egy pillanatra: igazán komoly büntetést hazai nagyvállalkozó kapott-e már ebben az országban? (Fotó: Varga György/MTI) Természetes dolog, hogy mindenki a felelősöket keresi egy akkora katasztrófa után, mint az ajkai timföldgyár vörös...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZAVICS 2010.10.06. 17:13:39

kemény vagy viku, mint a fagyos kutyaszar!

RobinGood 2010.10.07. 09:15:07

Sőt OV is mondjon le, elvégre ő nevezte ki, sőt Fazekas is mondjon le mert ő javasolta Orbánnak és végső soron a választók is ondjanak le, mert ők választották meg Orbánékat

VIKUNYA 2010.10.07. 09:54:57

@RobinGood: nem ov a felelős. ezt nem mondtam. minden területnek megvan a maga felelőse. ez itt illés. és neki sem kellene lemondania: ha a gátat nem két hete ellenőrizték volna, ha nem búbos banka fan clbos barátnéját teszi meg egy komoly felügyeleti szerv vezetőjének. nem hobbiból kell lemondania, hanem azért, mert az általa irányított területen kapitális hibák történtek.

Scala 2010.10.07. 10:30:37

Jó, az igazsághoz hozzátart., hogy a hölgy a későbbi évek folyamán továbbképzésekben részesült, munka mellett. Van releváns végzettsége... nagyjából.
Lásd Index.hu cikk. Am. igazából nem érdekel.
Egyértelmű mi volt itt a helyzet, miért állt ki hatalmas lendülettel IZ a tyúk mellett. Igazából ez sem érdekel.
Alábbi pár dolog azért érdekelne:
- miért vásárolhatja meg bármilyen gyár az engedélyeket, határozatokat stb. Mert azt azért nem gondolom, hogy alaposan, mármint az idei csapadékmennyiséghez mérten, talajróbával stb. felmérték a helyzetet. Akárcsak azóta amióta ZA a vezetője a Felügyeletnek!!!
- miért lehet / próbálja meg ez a kormány is lenyeletni az abszurdumot a lakossággal, hogy a hatóság szerepe itt nem volt, két hete annyira szupi volt minden, hogy ez egy isteni csapás és pont.
- miért nem függesztették fel hétfőn 16h Zay Andreát vezetői kinevezését, a további vizsgálati eredményekig?
- miért nem ajánlotta fel IZ a lemondását, aztán azt vagy elfogadja OV vagy nem, felmondási idővel (stabilitás biztosítása) vagy nem
- miért nincs jobban rászállva a sajtó IZ-ra, csak a blogok. Vagyis néhány blog?
Jaaa, mert Matolcsy kicsinálása van programba ezekre a hetekre? Mit nekünk döbbenetes, rémisztő, szemet elfátyolozó ipari baleset... hímsoviniszta kiskirályság rulez.

kisa 2010.10.07. 12:17:17

Most hirtelen nem jut eszembe egyetlen eset sem az elmúlt húsz évből, amikor valakinek le kellett volna mondania, és lemondott.
Miért pont IZé vagy az extitkárnője kezdené a sort?

Scala 2010.10.07. 13:26:44

@kisa: DE!
Ne feledd, maikor GyF. legszánalmasabb alakítása során bejelentette, hogy a vonatkisiklás miatt (amiben ketten haltak meg) visszavonta a miniszteri kinevezést.
Jaa, hogy az se magától mondott le? :-D
Na várj, még kutatok...

kisa 2010.10.07. 15:17:31

@Scala: Meglepődnék, ha találnál hazai példát.

borovi 2010.10.09. 22:16:41

@kisa: Mert 8 éve arról pofáznak, hogy ők mennyire mások, mint a többiek. Most bizonyíthatják. Ha meg mégse mások, akkor minek is lettek megválasztva tavasszal?

A többi idiótának: pedig jó a post.

borovi 2010.10.09. 22:25:33

Ja és még valami. Ha ez szoci kormányzás alatt történt volna meg, a Fidesz és szíjgyártó kispajtás már régen telehörögte volna a sajtót, hogy az illetékes felügyeleti szervek gyilkosok és népirtók gyülekezete. Most meg hogy kussolnak.

In Bruges 2010.10.10. 07:46:24

Helyszínről: Most jöttem rá, hogy ki is Zay Andrea. Beszélgettem egy nővel, és nem értettem, hogy mit keres itt. Arról beszélt, hogy kémia órán, kísérletezés közben milyen "horzsolásokat" okozott ez az anyag, tehát nagyon vigyázzanak. Meg sem fordult a fejemben, hogy ő lehet az a "Zay Andrea". Itt mindenkin ott van a horzsolás. Mélyen, húsig. Egyre mélyebben.
Megáll az eszem!

DNZ 2010.10.10. 09:53:58

@Scala: @kisa: Szabó Pál, akkori közlekedési miniszter lemondott. Nem felmentették, lemondott. Még emlékszem is Daróczi szóvivő álláspontjára, hogy ilyen a rndszerváltás óta nem történt, hogy egy miniszter ilyenért lemondjon.

@RobinGood: hirtelen milyen megbocsájtóak vagyunk. Hány fideszes interpelláció volt annak idején, amikor nem a miniszter, hanem a miniszterelnök lemondását követelték?

Egyetértek azokkal, akik azt mondják. A FIDESZ magasra tette az etikai lécet. Ez az első nagy erőpróba, hogy leverik-e.

taecleau 2010.10.10. 15:30:36

Lemondani csak kommunistáknak kell. Kétharmaddal nem kell lemondani. Ez ilyen egyszerű.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.10.10. 23:39:08

Nagyon nagy! Jól megírtad!
Üdvözletét küldi ezért: Pacsuta Péter János természetvédelmi mérnök a greenr blogtól!

Scala 2010.10.11. 00:15:54

@DNZ: Köszi, oké. :-)
@In Bruges: Most ez komoly?
IZ amúgy nagyon bele van szeretve magába, ez a 'Nem. Megparancsoltam nekik.' kb. ezt juttatja eszembe:

„... Nem azt várom egy helyettes államtitkártól, hogy szakmai döntéseket hozzon helyettem, elegendő, ha végrehajtja azt, amire a kellő kompetenciák birtokában, a megfelelő egyeztetések után utasítom. ... Csak olyan vezetők maradhatnak a posztjukon, akik nem azért követik az utasításokat, mert muszáj, hanem azért, mert egyetértenek azzal a stratégiával, amit meghirdettem. Egy állománygyűlésen világosan elmondtam: nem számítok szekértábor-küzdelmekre, mert aki ellenáll, azt eltávolítom. ...”

forrás:
subnormalia.blog.hu/2010/09/18/illes_ranger_zoltan_a_sherwoodi_ruzsa_sandor

Ha ez a nyilatkozat nincs, még azt is mondhatjuk túlkompenzál Zay Andrea miatt... de nem, ő azóta és folyamatosan részeg önnön nagyszerűségétől.
Rekordidő. Ofkorsz.
Talán teccettél volna júniustól, vagy akár '98-'02 között védelmi programot, biztosítási előírást, kockázati alapot és védőgátfalrendszert kidolgozni az évszázados falvak + a termőföld megóvása végett.
Ez az az ország, ahol azzal jutsz feljebb, ha szarsz bele.

A Mal Zrt. meg kb. ennyivel jellemezhető elővigyázatosságát tekintve:
"Nem tudom. Nem érdekel. Ezért vagyok én a felelős."

Nádasi Balázs 2010.10.11. 01:59:07

@borovi: Persze, hiszen a politikai erők dolga kicsinálni az ellenérdekelt felet, és megvédeni a sajátot (ha kell érthető példa, ajánlom a Yes, minister című sorozatot).

Ergó: Most az MSZP (LMP, Jobbik) dolga lenne hangoztatni, telekürtölni a sajtót azzal, hogy Zay Andrea monnyon le, Illés Zoltán monnyon le... de ők gyengék, ezért a még független sajtó (www.index.hu) és a totálisan független blogszféra követeli a lemondást. Amúgy Matolcsyét IS, egyszerre a kettőt, nem azért, mert célkeresztbe van véve (öö, ki is nyilatkozta, hogy egyesével vadássza le a szocikat?), hanem mert így érzik jogosnak a felháborodást.

Megjegyzem, attól még lehetett 2 héttel korábban rendben a dolog, hogy a szakadás történt, feltéve, ha mást vizsgáltak, pl. talajvízszennyezést. És attól még nem feltétlenül Illésék a hibásak, hogy ez bekövetkezett, ám az, hogy odafigyelés nélkül váltotta le a szakembereket, és nevezett ki hozzá nem értő pártszolgákat, ez az én szememben nem demokratikus, és ezért kéne lemondania, sőt, egy normális miniszterelnök ki se nevezi őt; kénytelen vagyok azt hinni, hogy a fidesznek van egy olyan politikája, hogy nem érdekes, hogy hozzáért-e a felsővezető, vagy nem, arra ott vannak a beosztottak, lényeg, hogy párthű legyen. Nos, ez egy amerikai típusú demokráciában még elmegy talán, egy európai típusúban nem.

Nádasi Balázs 2010.10.11. 02:00:21

@Nádasi Balázs: oké, legközelebb átolvasom posztolás helyett, azt akartam írni:
"hanem mert így érzik jogosnak felháborodásukban."

Franzi 2010.10.11. 03:26:14

kérdés:

tudja valaki, hogy konkrétan mit ellenőriztek 2 hete?

VIKUNYA 2010.10.11. 03:52:13

@Franzi: na, ez jó kérdés! de van fenn valahol egy poszt, szerintem a vastagbőrön, nemrég láttam futólag, az a vizsgálat jegyzőkönyve volt. az új információk alapján sok mindent újra lehetne értékelni. egy biztos, illés elég furcsán viselkedik, elkapta a hév...

Franzi 2010.10.11. 06:12:24

@VIKUNYA:

azt én is láttam, de számomra abból nem derült ki, hogy mit ellenőriztek.

olvastam egy külföldi oldalon, hogy az eu-előírások szerint állítólag szét kell választani a vörösiszapot a lúgtól és csak úgy szabad tárolni. erről tud vki valamit?

biohouse 2010.10.11. 06:15:22

És mi a dolga egy Környezetvédelmi Hatóságnak? Hogy statikai vizsgálatokat végezzen lépten-nyomon? Mi köze hozzá? Van üzemeltető is a világon! Vagy csupán annyi, hogy a mérőkutakból vett mintákat laboratóriumban ellenőrizze?
Vörös barátaim! Hátrább az agarakkal!
És ami jogos kritika: Zay Andreának már mutatkoznia kellett volna, és tájékoztatni, hogy mi is volt az ő feladatuk, és abból mit láttak el, és mit nem.
(Amúgy Illés tanár úr szerintem is alkalmatlan vezetőnek.)

VIKUNYA 2010.10.11. 08:01:04

@biohouse: valószínűleg igazad lesz, valószínűleg nem ez a dolguk, de majd meglátjuk, jó volna tudni, viszont zay körül valami nincs rendben, illés meg olyan, akár egy elszabadult bontógolyó, pedig orbán lenyilatkozta, hogy okosan kell büntetni, hogy ne ússzon el több ezer munkahely, messze orbán viselkedett a legnormálisabban, kíváncsi vagyok a beígért felelősségrevonások eredményével amúgy.

flamer 2010.10.11. 09:14:09

@biohouse: "És mi a dolga egy Környezetvédelmi Hatóságnak?"

Szerintem az például dolga, hogy megakadályozzon olyan környezeti katasztrófákat, mint ami most történt.
A minisztériumnak meg a kormánynak meg többek között az a dolga, hogy olyan törvények legyenek, amik alapján a hatóságok hatékonyan elláthatják a feladatukat.

tosy 2010.10.11. 12:29:14

"Pedig nyílt titok volt a helyiek körében, hogy szivárog a gát."

aki a fentieket állítja az hazudik és mindenki más is aki ezt állítja. ha ez igaz lenne akkor miért nem tett semmit a falu első embere? miért nem tett semmit a falu?sok itt a kérdés, de tök mindegy mi lesz a vége. egy év múlva a kutya sem fog emlékezni erre az egészre.

VIKUNYA 2010.10.11. 12:58:08

lehet, hogy igazad van, de több újság is megírta, helyiekre hivatkoznak, lehet, hogy hazudnak a helyiek, lehet, hogy banalizálták a veszélyt, a kutya se tudja kideríteni ezt...

gigabursch 2010.10.11. 14:30:54

Illés nem fog lemondani.
Annál sokkal inkább pszichopatább ember, hogysem lemondjon. Pláne csak úgy...
S különben is. Akkor Orbán Győző bányájának környezetvédelmi felülvizsgálatát ki csinálná, ha nem Illés cége?! Ahogy az vagy 20 éve történik.

A cikk eredetileg nem tetszett nekem, már ami a címéből következett. Azonban a kifejtett logikai sor megállja a helyét.

VIKUNYA 2010.10.11. 17:18:24

@gigabursch: a cím való igaz, erős, de parodisztikus is, utal a korábbi hibásozásokra...

kisse 2010.10.12. 18:33:05

@Nádasi Balázs: Mielőtt mindenki kinevezi magát szakértőnek, csak meg kellene nézni a jogtárat, és a környezetvédelmi ellenőrzésekre vonatkozó jogszabályokat!!! A természetvédelmi felügyelőség, nem építési hatóság, nem ellenőrizheti az építmények állapotát!! amúgy Dr. Zay Andrea környezetvédelmi szakjogász, kémia-környezetvédelem, biológia-technika szakos. Lehet jobban tudja látni egy joghatóság teendőit!

de ezt már Illés is elmondta:
„Illés szerint nem igazak a cég korábbi állításai, amik szerint a hatóságok is rendszeresen vizsgálták a tározó állapotát. Illés hangsúlyozta, hogy a környezetvédelmi hatóságoknak ez nem feladata, nincs törvényben előírva, hogy a talaj szerkezetét, a töltés állapotát ellenőrizzék az ilyen létesítményeknél.
A szabályozás hiánya nem mentesíti a felelősség alól a Mal Zrt-t, mert a cégnek folyamatosan, saját hatáskörben ellenőrizni kellett volna a tározó falának állapotát.”

Forrás: index.hu/belfold/2010/10/10/buzgarok_okozhattak_a_katasztrofat/

kisse 2010.10.12. 18:38:09

@biohouse: már nyilatkozott! csütörtökön vagy pénteken a Kossuth Rádióban 7:50 körül!

Scala 2010.10.12. 23:51:57

@kisse: Tudod van a blog.hu-n egy szolgáltatás, 'Aktivitás', az eddig írt kommentek mind dr. Zay Andreát (kis dr-rel) védik.
Értem én, hogy te vagy ő, vagy a hatóságon dolgozol, vagy Illés Zoltánnál, és a jogszabályt is nagyon köszönjük, de sztem ez a görcsös akarás egy nagy öngól.

De megértettük, mi kis csírák, a kvédelmi hatóság NEM építési hatóság.

Várúr 2010.10.13. 11:26:00

Nem tudom, a trackback felületes, tökhülye, vagy szimplán hazug? Rengetegen leírták: dr. Zay Andreának 3 (három) diplomája van. Szervezett egy környezetvédő csoportot búbos banka néven. Szabadidejében, saját kezdeményezése alapján. Holott mondjuk melegfelvonulást is szervezhetett volna, vagy gründol magának egy mini-aluminiumkohót. A KÖrnyezetvédelmi felügyelőségnek pedig se nem jogköre, se nem feladata épített műtárgyak statikai állapotát vizsgálni.

VIKUNYA 2010.10.13. 14:33:35

@Várúr: Köszönöm az információt, frissítem az írást.

galambduc (törölt) 2010.10.25. 16:09:37

Vikunya!
Zay Andrea első diplomájának szerzési ideje is bizonytalan.
Saját leírása alapján a Ho-Si Min-nen 1987-ben szerzett diplomát - hogy milyen szakon - legbiztosabb információt az iskola tudná megadni!
A varosatya.hu oldalom, - amikor még rajta volt -
kérdésre válaszolva bevallotta, 1986. évben elvált, majd 1987. évben - pár hónapos kórházban tartózkodás után megszülte Balázs fiát. Tehát 1987. év lenne az első diploma megszerzésének ideje?! (Nem egészen a témához tartozik, de a személyét illetően lényeges: 1987. évben összekerült egy Tompa Ferenc nevű pedagógussal, aki szintén elvált emberként talált rá Andreára, s éltek együtt, szintén a hölgy bevallása szerint 2008. évig.)
A Pázmányra már 2002. évben járt, aminek költségeit az Országgyűlés fizette, mint ORTT-nél titkárságvezetőként dolgozónak. Forrás: Népszabadság 2002. Ezen oklevél átvételének időpontja 2010. január 22. Forrás: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi kar (s nem környezetvédelem, hanem pedagógiával kapcsolatos
valami, amit Eger Önkormányzata és Terézváros Önkormányzata támogatta meg!)
Ha egy kormány ilyen felelős beosztást ad valakinek, talán fel kellene figyelnie a kinevezett ember körülményeire is!
Na, ezt NEM AKARTA A FIDESZ !!! (Azért tudom biztosan mert a Fidesz demokrácia vonalon sokszor beszélgettem az ott ügyelővel, aki megtagadta Zay Andreát, vagyis azt mondták, hogy nem ismerik. Mindenki gondolhatja, hogy nem ok nélkül történt mindez?) Vikunya! Igazad van, Zayt bástyai védelem alá vette a Fidesz kormány!
HIÁBA KAPÁLÓDZUNK, CSAK ŐK TUDJÁK A TITKOT!

galambduc (törölt) 2010.10.25. 16:26:39

zay andrea kapcsolatai messzire nyúlnak, túl az Óperencián, is ...

Scala 2010.10.25. 18:32:28

@galambduc: Ho-Si-Min?
Terézvárosi Önk. na ja.
Mindegy, ez az egész világos, mint a nap, és am. is rossz véleménnyel vagyok az esti, levelező stb. képzésekről. Mindenkitől bocs.

galambduc (törölt) 2010.12.12. 10:33:38

A cikk Írójának!

A hitelesség becsületéért is, nem kellene helyesbíteni
az "UPDATE" kiegészítését?!

Interneten is megtalálható; Zay Andrea jogi diplomája megszerzésének minden körülménye. Zay Andrea nem környezetvédelmi szakjogász!

A 3 diploma körül is vannak foltok.

Ha tiszta képet akarunk nevezett személyéről adni azoknak akik egyáltalán nem ismerik, legalább azt, amit közreadunk pontos legyen!

Bocsánatot kérek vikunya, hogy ennyi idő után is
írok erről. Ismétlem Zay Andrea nem környezetvédő
szakjogász!

űrlakó (törölt) 2011.05.07. 10:37:50

@Várúr:

Nehéz fajsúlyú vagy a tények másításában!

zay andrea nem környezetvédő szakjogász.
Keresd az interneten: "Szakdolgozatok 1999-2011- Pázmány Péter Katolikus Egyetem jog-és ..."
2751. sorszámon.

Kíváncsi lennék én az főiskolai diplomájára, amit nem 1987. évben szerzett, hanem még korábbi években?! Hol és Milyen főiskolán?! És, foglalkozott alsó tagozatos gyerekek nevelésével Pétervásárán! (Abban időben még volt "Munkakönyv",ami elég bizonyíték. Bár, van aki mindent el tud tüntetni!)
És nem összetévesztendő a szintén Pétervásárán, még a mai napig is abban az iskolában lévő Tóthné Zay Andreával! Vagyis ...

Már egy ország tudja, hogy kik vagytok, ti urak, ti urak ...

A nép megcsömörlött, tiszta tányérból és egészséges ételt szeretne enni! Most még nem, de eljön az idő, amikor megértitek Ti is Vikunya, Várúr és még sokan mások!

Persze, ha valaki a rokonságba tartozik?! Akkor elfogult.

Várúr 2011.05.07. 13:56:31

@űrlakó:
Jóember. Zay Andrea adatait az újságban közölt hivatalos életrajzából vettem. Nem tudok annak cáfolatáról. Tény-ügyben fordulj hozzá. Elemi logika alapján a nekem szegezett cáfolatot illetően könnyű fajsúlyú vagy. "A nép csömöréről" annyit tudsz, mint én a kalózok kincséről. Hogy "az ország mit tud", arról olvass némi közvéleménykutatást. Velem tovább na arcoskodj kiskoma. Van itt elég hozzád hasonló ismerethiányos kommentelő.

űrlakó (törölt) 2011.05.07. 19:42:11

@Várúr:
Bocsásson meg. Nem gondoltam és nem tudhattam, hogy Ön ennek a blognak munkatársa. (Mert, kaptam öntől egy levelet, a cím pedig csak a blog írójánál lehet!)

Tiszteletben tartom a kérését(?) vagy parancsát(?).
A hatalom ebben a blogban nem az enyém.

Csak saját magam biztatom Erasmus következő mondásával, amit csak magyarul írok le:
"Ne vitatkozz azzal, ami világos, mint a nap."
Forrás: Latin mondások, összeállította Hajdú István. Készítette, a verseket fordította, az utószót és a jegyzeteket írta Muraközy Gyula.
Minerva, 1986.

Egy olvasója a Vikunya írásainak.

Várúr 2011.05.08. 10:43:57

@űrlakó:
Üdv. Semmilyen blog munkatársa nem vagyok. Egyszerűen most kaptam reflexiót egy tavalyi kommentemre. S vagyok olyan udvarias, hogy válaszoltam. Jobbos létemre nem hiszem, hogy a jobboldali poltika képviselői mind makulátlanok, de azt sem hiszem, hogy a dolgok épp Zay Andreán múlnak.

Ámon Farkas 2015.08.18. 18:42:55

@Várúr:
...nyolc diplomája van, kétszeres doktor.
Munkája eredményét és következményeit bárki követheti!
süti beállítások módosítása